Franse skiër legt zijn ijzingwekkende val in een gletjser vast op camera

Een 36-jarige Franse skiër kan van geluk spreken dat hij nog leeft. Tijdens een riskante afdaling in de Frans Alpen, dook plots een gigantische kloof op. De Fransman slierde eenmetersdiepe gletsjer in, en kon pas op het nippertje halt houden.

Video
door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Op het Instagram-account ‘Les Powtos’ deelt de ervaren skiër regelmatig indrukwekkende video’s van zijn winterse avonturen. Zijn laatste video ging evenwel viraal. In die video skiet hij naar beneden van de riskante berg La Meije, in de Hoge Alpen in Frankrijk. Na enkele seconden tuimelt hij plotsklaps een gletsjer in. Hij deelde de beelden, die hij kon vastleggen met een GoPro, online en schreef erbij «verrassing!».

Nipt

«Voor iedereen die ons vraagt of onze vriend het gehaald heeft. Ja, alles is in orde», schrijven vrienden van de Fransman op Instagram. «Deze video delen we niet om buzz te creëren, maar om te laten zien hoe je je goed kan mispakken aan een afdaling wanneer je euforisch tussen het poeder zit, zelfs al ken je de gletsjer door en door.»

Volgens hen kon de skiër de kloof pas op het laatste nippertje zien, waardoor hij hem niet meer kon ontwijken. Aangezien zijn vrienden goed uitgerust waren, kon de pechvogel veilig en wel ontsnappen uit de gletsjer.