Fransman staat terecht voor vuistslagen aan man die zijn bijtende hond schopte

Een 62-jarige Fransman hangt zes maanden gevangenisstraf met uitstel en 800 euro boete boven het hoofd voor opzettelijke slagen en verwondingen. Vincent P. deelde rake klappen uit toen het slachtoffer zijn hond schopte. De Yorkshireterriër zou het slachtoffer wel eerst gebeten hebben.

door
Belga
Leestijd 1 min.

De feiten speelden zich op 29 mei 2021 af op een randparking voor campers in Blankenberge. Het slachtoffer was met zijn gezin op vakantie en had die bewuste dag net zijn hond uitgelaten. Plots werd hij aangevallen door twee andere honden. Een van de honden beet volgens het openbaar ministerie in zijn been, waarop het slachtoffer de hond door te schoppen van zich afhield. Vervolgens stormde Vincent P. uit een mobilhome en gaf hij de burgerlijke partij rake klappen. Door de vuistslagen was de man uiteindelijk zeventien dagen werkonbekwaam.

Blanco strafblad

De verdediging legde uit dat de Fransman met zijn vriendin in de mobilhome zat toen hun twee Yorkshireterriërs plots naar buiten moeten geglipt zijn. «Toen hij de burgerlijke partij naar de hond zag schoppen, heeft hij in een woede-uitbarsting inderdaad een vuistslag verkocht», klonk het. Anderzijds werd wel opgeworpen dat de hond wellicht helemaal niet gebeten heeft, want op het been van het slachtoffer werden geen bijtwonden vastgesteld. De verdediging verwees naar het blanco strafblad van de beklaagde en vroeg om opschorting van straf uit te spreken.

De rechter doet uitspraak op 3 mei.