GÊNANT! Expliciet woord verschijnt tijdens ‘Blokken’-finale: «Geen wonder dat ze in de war was»

Geestig momentje in ‘Blokken’ gisteren. Tijdens de finale kreeg de kandidate enkele letters om het verborgen woord te vinden, maar die vormden toevallig een nogal opvallend woord...

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

In de finale van de nog steeds populaire Eén-quiz ‘Blokken’ is het de bedoeling dat de speler een achtletterwoord raadt. Hoe meer juiste antwoorden, hoe meer blokjes de kandidaat krijgt en hoe meer letters er verschijnen om het juiste woord te vormen.

Ongemakkelijk

Gisteren was de tip ‘Napolitaan of Milanees’ en pronkten er halfweg vijf letters onder het speelbord. Alleen, die vormden op zich ook al een bestaand woord: ‘anaal’. «Doe dat woord weg, kom», probeerde presentator Ben Crabbé de ongemakkelijke stilte op te vullen. De kandidate wist uiteindelijk het juiste woord - Italiaan - niet te vinden.

Afgeleid

Op Twitter wordt er behoorlijk gelachen met het tafereel. «Ik was met mijn 3-jarig neefje naar Blokken aan het kijken, maar dat is ook de laatste keer! Het zou wel netjes zijn om vooraf een leeftijdsgrens vast te leggen», «Geen wonder dat de kandidaat in de war was», en «Die vrouw was zodanig van haar melk dat ze Italiaan niet kon raden...», wordt er onder meer gereageerd.