Gestrande vrouw in Australische bush overleeft vijf dagen op wijn

Een 48-jarige vrouw uit Melbourne die met haar voertuig vast kwam te zitten in een afgelegen gebied in Australië heeft vijf dagen overleefd op enkele snoepjes en één fles wijn. Net toen ze de wanhoop nabij was, werd ze gespot door een reddingshelikopter. Dat melden lokale media.

Video
door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Lillian Ip vertrok onlangs voor wat een kort tripje moest zijn door de dichte bush in de Australische staat Victoria. Toen ze een verkeerde afslag nam, kwam haar voertuig vast te zitten in de modder. Ip – een geheelonthouder – had enkel een fles wijn in haar auto liggen. Ze wou die cadeau doen aan haar moeder. Door gezondheidsproblemen kon ze niet ver stappen en dus besloot ze bij haar auto te blijven, verklaarde de politie van Victoria. Ze had geen water bij zich, en er was ook geen water in de buurt.

Dagenlang overleefde de vrouw op de wijn en een paar snacks en snoepjes die toevallig in haar auto lagen. Na vijf nachten gestrand te zijn, werd ze gespot door een reddingshelikopter van de hulpdiensten, die intussen een zoekactie opgestart hadden. «Het eerste waar ik aan dacht, was water en een sigaret», vertelde Ip aan 9News Australia. «Godzijdank had de politievrouw een sigaret.»

Afscheidsbrief

«Ik dacht dat ik daar zou sterven. Op de laatste dag ging mijn hele lichaam in shutdown», zei ze nog. «Ik stond op het punt om op te geven.» Toen ze de wanhoop nabij was, schreef ze een brief aan haar familie waarin ze afscheid nam.

Ip werd gevonden op ongeveer 60 km van de dichtstbijzijnde stad. «Ze gebruikte haar gezond verstand om bij haar auto te blijven en niet af te dwalen naar het struikgewas, waardoor de politie haar kon vinden», aldus sergeant Martin Torpey van het politiekorps van Wodonga.

De vrouw werd nog naar het ziekenhuis overgebracht met uitdrogingsverschijnselen en is inmiddels terug in Melbourne.

Bekijk hieronder beelden van de reddingsactie: