Gigantische explosie op melkveebedrijf doodt in één klap 18.000 dieren

Op een melkveebedrijf in het Amerikaanse Texas heeft een enorme explosie maandagavond meer dan 18.000 koeien gedood. Eén persoon raakte ernstig gewond, zo meldt Fox News.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Het Castro County Sheriff's Office bevestigde tegenover Fox News dat de koeien in een ‘wachtruimte’ stonden voordat ze werden gemolken toen de explosie plaatsvond op de Southfork Dairy Farm in Dimmitt. Slechts enkele koeien zouden de ramp overleefd hebben. Andere dieren raakten dermate gewond dat ze afgemaakt moeten worden.

Oververhit apparaat

De explosie en de brand werden net voor 19u30 maandag gemeld bij de politie. Volgens de melders zouden sommige werknemers vast hebben gezeten in het gebouw. Toen de hulpdiensten ter plaatse waren, stelden ze vast dat er één vrouw vastzat in het melkgebouw. Zij werd bevrijd en voor behandeling naar het UMC ziekenhuis in Lubbock gebracht. Alle andere medewerkers van de zuivelboerderij waren in veiligheid.

De Texas State Fire Marshal’s Office onderzoekt nu de oorzaak van de ramp. Er wordt gespeculeerd over een apparaat dat oververhit raakte, waardoor methaan ontvlamde en ontplofte.