HUH. Maar vijf uur taakstraf voor vrouw die inreed op BLM-protest

Een vrouw uit Queens, New York, die met haar auto inreed op Black Lives Matter demonstranten tijdens een demonstratie in de winter van 2020 zal geen gevangenisstraf krijgen.

door
Redactie online
Leestijd 2 min.

Kathleen Casillo, 53, kon tot zeven jaar gevangenisstraf krijgen voor haar acties, waarbij zes mensen gewond raakten. Mevrouw Casillo reed in een zwarte BMW sedan toen ze inreed op demonstranten tussen 39th Street en Third Avenue. Ze zei dat ze in paniek raakte en gas gaf omdat de demonstranten «agressief» waren.

Gemengde gevoelens

De aanklagers stonden uiteindelijk begripvol tegenover de acties van mevrouw Casillo. Door het bereikte compromis hoeft mevrouw Casillo slechts vijf uur taakstraf uit te voeren en wordt haar veroordeling van roekeloos gedrag teruggebracht tot verstoring van de openbare orde. Ze moet zich wel aan bepaalde voorwaarden houden.

De New York Post noemde het pleidooi een «sweetheart deal», en mevrouw Casillo werd aangeklampt door een groep mensen toen ze uit de rechtszaal kwam. De advocaat van mevrouw Casillo, Oliver Storch, was daarentegen blij met de overeenkomst.

«Thoughts and Prayers»

«We zijn zeer verheugd dat het Openbaar Ministerie in Manhattan na een uitputtend en grondig onderzoek heeft besloten dat Kathleen Casillo geen strafrechtelijke veroordeling krijgt, wat we vanaf het begin van de zaak hebben volgehouden», aldus Storch in een commentaar waarover de Post berichtte. «Mevrouw Casillo is een gepensioneerde grootmoeder die ernaar uitziet om deze verschrikkelijke beproeving achter zich te laten en tijd door te brengen met haar familie,» zei Storch. «Haar gedachten en gebeden gaan uit naar alle gewonden.»