HUH. Man wilt marathon achterstevoren lopen

Een Britse man is van plan om de London Marathon achterwaarts te lopen. Met de actie wil hij bewustwording creëren voor de oorlog in Oekraïne.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Tom Harrison is niet aan zijn proefstuk toe. In 2017 kroop hij al de volledige marathon op zijn knieën gekleed in een gorillapak. Nu heeft hij dus een nieuw plan van aanpak.

Rode Kruis

Het wordt als het ware een sponsorloop, want de opbrengst doneert Tom aan het Rode Kruis om Oekraïners te helpen. «Wij weten niet hoe het voelt om oorlog te voeren en heel wat Oekraïners zijn geliefden verloren. Ik wil aantonen dat er nog steeds mensen zijn die hen steunen en dat we hen niet vergeten zijn.»

«Ik ben ervan overtuigd dat ik opmerkingen ga krijgen tijdens de race, zoals ‘Gast, je loopt in de verkeerde richting’», grapt Tom. «Maar het wordt superleuk en het gaat uiteindelijk om het goede doel.»

WTF

meer WTF

Spotlight

Zeven op de tien Vlamingen vinden het moeilijk motorrijders tijdig op te merken

Zeven op de tien Vlaamse autobestuurders vinden het moeilijk om motorrijders op de weg tijdig op te merken. Omdat het voorjaar voor veel motorrijders het moment is om zich weer op de baan te begeven, roepen de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) en Vlaams minister voor Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) automobilisten in een nieuwe campagne op om te «kijken kijken» en zo elke motorrijder te zien.

meer Spotlight