Hulphond van student ontvangt diploma tijdens baasje’s proclamatie (video)

In New Jersey heeft de hulphond van een afstuderende studente ook een diploma gekregen op de proclamatie van z’n baasje. Hij woonde alle lessen bij op Seton Hall, de universiteit waar zijn baasje schoolging.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

De 6-jarige viervoeter Justin kwam het podium opgewandeld met zijn baasje Grace Mariani die in een rolstoel zit. Net zoals de duizenden andere afstuderende studenten in de zaal droeg hij zijn afstudeerhoedje en het sjaaltje van de ‘Class of 2023’. Toen hij het diploma met zijn mond beetnam, barstte het volk uit in oorverdovend applaus en gejuich.

Justin is een kruising van een labrador en een golden retriever en is een hulphond van de non-profitorganisatie Canine Companions for Independence. Hij kreeg een diploma omdat hij alle lessen op Seton Hall, de universiteit van zijn baasje Mariani, heeft bijgewoond.

«Beste kans op succesvol, onafhankelijk leven»

De organisatie waar Justin getraind werd, is uiteraard heel trots. «Grace zei dat ze met Justin aan haar zijde de beste kans had op een succesvol, onafhankelijk leven», vertelt vicevoorzitter van de organisatie Canine Companions Jeanine Konopelski aan CNN. Volgens haar heeft Justin meer dan 45 taakjes geleerd om Grace te helpen om onafhankelijk te worden.

«Toen Grace met Justin gematcht werd, zei ze dat het haar droom was om naar de universiteit te gaan en lerares te worden», gaat Konopelski verder. En dat is nu gelukt: Grace is afgestudeerd met een bachelor van de lerarenopleiding en is van plan om les te geven in het lager en buitengewoon onderwijs.