Influencer doet ‘goede daad’ door afval te verzamelen op strand, maar schijn bedriegt: «Zo ongelooflijk triest» (video)

Een video van een influencer die een goede daad lijkt te doen is viraal gegaan. Op de beelden is te zien hoe de vrouw in kwestie ‘afval’ verzamelt op een strand, maar wat ze vervolgens doet, kan niet op sympathie rekenen.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

We zien hoe de vrouw een grote vuilniszak vult met drijfhout - niet echt afval, dus - dat op het strand ligt, en dat voor het oog van de smartphonecamera van een filmende vriendin. Eens de zak gevuld is, doet ze voor de camera alsof die heel zwaar is en ze ermee moet zeulen, om vervolgens af te sluiten met een leuk dansje.

Als haar vriendin vervolgens stopt met filmen, komt er ook een einde aan de ‘milieuvriendelijke’ daad van de influencer. In plaats van de vuilniszak mee te nemen, laat ze die gewoon achter. Op het strand blijft nu niet alleen het drijfhout achter, dat niet eens opgeruimd moest worden, maar ook een plastic zak: de influencer heeft dus alleen nog maar meer vervuild.

Wat de vrouw niet in de gaten had, was dat een ooggetuige het hele gebeuren kon filmen. Dat filmpje wordt momenteel druk bekeken en gedeeld op sociale media, met vernietigende commentaren voor de influencer tot gevolg. «Hoe dom kan je zijn», «dit is verwerpelijk» en «zo ongelooflijk triest», klinkt het onder meer. De identiteit van de influencer is niet bekend.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be