Koningin Camilla heeft Belgische roots

Camille Parker Bowles wordt dit weekend officieel gekroond tot koningin van het Verenigd Koninkrijk, aan de zijde van haar echtgenoot Charles III. Ter ere daarvan dook het plaftorm MyHeritage.com nog eens in haar stamboom. Wat blijkt? Camilla heeft Belgische roots.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Het is geen geheim dat bepaalde leden binnen het Britse en Belgische koningshuis neven en nichten van elkaar zijn. Naast de banden die die twee koninklijke families te danken hebben aan koningin Victoria, bestaan er nog meer familiale linken. De historicus Marie Cappart, verantwoordelijke voor de Belgische tak van de genealogische website MyHeritage, maakte recent bekend dat koningin Camilla een beetje Belgisch is.

Verre Belg

Hoe zit dat in elkaar? De expert heeft een familieband aangetoond tussen de echtgenote van Charles III en de graven van Egmont en Hornes, die beiden onthoofd werden in 1568 op de grote markt in Brussel.

Koningin Camilla stamt af van Alice Keppel (1868-1947), dochter van Sir William Edmonstone, die zelf een afstammeling is van Sir Archibald Edmonstone, op zijn beurt een afstammeling van Marguerite de Croÿ, dochter van Philippe III de Croÿ, 4e prins van Chimay en hertog van Aerschot (1526-1595).

Neven en nicht

Charles is dan weer een 13e-generatie afstammeling van Anne-Isabelle de Croÿ, geboren in 1564. Leuk weetje: zij is ook verbonden met de First Lady van de Verenigde Staten, Jill Biden, die ook afstamt van Marguerite de Croÿ, waardoor de nieuwe Britse koning en koningin eigenlijk een beetje neven en nicht zijn.