Man die gazon opschoont met «luidruchtige» bladblazer wordt neergeschoten door buurman

Een man in Illinois werd deze maand neergeschoten door zijn 79-jarige buurman. Aanleiding zou een ruzie geweest zijn over een «luidruchtige» bladblazer.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

De 59-jarige William Martys werd op 12 april dood teruggevonden op zijn oprit met een schot in zijn hoofd. Dat meldt de Lake County Sheriff’s Office. In het ziekenhuis werd hij doodverklaard. De autoriteiten arresteerden Ettore Lacchei, de 79-jarige buurman van Martys. Op de dag van de feiten zou Lacchei op Martys afgestapt zijn om ruzie te maken. Hij zou verschillende «ergernissen» gehad hebben over Martys. Deze keer vond Lacchei dat de bladblazer van Martys te luid was. Het zou niet de eerste keer geweest zijn dat Lacchei een pistool richtte op zijn buurman.

Beschuldigd van moord

«Ons medeleven gaat uit naar de familie en vrienden van William Martys die zonder reden vermoord werd», zei sheriff John Idleburg in een statement aan de pers. Hij meldt verder dat ze er alles aan zullen doen om «gerechtigheid» te brengen voor de slachtoffers. Hij is blij dat het «helingsproces» kan starten voor de familie, nu Lacchei opgepakt is. Hij werd gearresteerd en beschuldigdvan moord. Momenteel zit hij in voorlopige hechtenis.

«Niemand verdient zoiets en het is gek om te denken dat iemand zo kan doorslaan over een simpele ruzie die opgelost kan worden door te praten», reageert buurman JR McCarty aan televisiezender WLS.