Man probeert ex-partner te vermoorden met bijl en mes

Een 53-jarige man is door de onderzoeksrechter in Kortrijk aangehouden op verdenking van woonstschennis, wederrechtelijke vrijheidsberoving en moordpoging. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk. De verdachte drong vrijdagavond de woning van zijn ex-vriendin in Roeselare binnen.

door
Belga
Leestijd 1 min.

De feiten speelden zich vrijdagavond af in de Spoelstraat in Roeselare. Een 53-jarige man maakte gebruik van een bijl om de woning van zijn ex-partner binnen te dringen. Tijdens het incident werden de huizen in de buurt uit voorzorg ontruimd door de politie. In totaal werd een dertigtal mensen geëvacueerd. Uiteindelijk kon de verdachte rond 23 uur ingerekend worden. Het slachtoffer raakte bij de feiten gewond, maar verkeert niet in levensgevaar. De verwondingen zouden met een mes toegebracht zijn.

De Kortrijkse afdeling van het parket West-Vlaanderen kondigde al aan dat de verdachte na verhoor voorgeleid zou worden bij de onderzoeksrechter. Die besliste ondertussen om de vijftiger aan te houden op verdenking van woonstschennis met braak, wederrechtelijke vrijheidsberoving en poging tot moord op zijn ex-partner. De raadkamer in Kortrijk zal dinsdag moeten oordelen of de man al dan niet langer in de gevangenis moet blijven.