Opvallende toewijding: Taylor Swift-fans dragen pampers om geen seconde van de show te missen

Er vloede al zo veel inkt over de ‘Eras Tour’ van Taylor Swift dat de verwachtingen bij de fans met kaartjes torenhoog liggen. Zo hoog dat fans al eens drastische maatregelen nemen om geen enkel moment te moeten missen. Zij dragen pampers naar het concert om plaspauzes tijden het concert te vermijden.

door
Redactie online
Leestijd 2 min.

Op TikTok gaan er video’s rond van Swifties die pampers aandoen voor het ‘Eras Tour’-concert. Zij hebben naar eigen zeggen «zo veel stress doorstaan om tickets te verkrijgen» en «zo veel geld betaald» dat ze geen seconde van Taylor Swifts performance willen missen door in de rij te staan voor het toilet. Pittig detail: het concert duurt zo’n goede drie uur.

Plas ophouden

Het onderwerp weekt veel debat los, waaronder op Reddit. «Stel je de geur eens voor», bekritiseert een Swiftie die keuze. Anderen zijn verbaasd dat sommige fans niet in staat zijn om hun plas voor drie uur op te houden. «Als Taylor Swift geen plaspauze nodig heeft, dan ik ook niet», klinkt het bijvoorbeeld. Anderen brengen dan weer nuance: zo is het voor zwangere vrouwen niet altijd mogelijk om zo lang niet te plassen.

Shake it Off voor een lege blaas

Omdat de meeste fans nog steeds verkiezen om gewoon hun behoefte op de daarvoor voorziene plaatsen te doen, stelde Reddit een debat op over Taylor Swifts ‘beste plaspauze nummers’ – de nummers die je kunt overslaan om naar het toilet te gaan. Opvallend is dat een van Swifts grootste hits vaak terugkeert: ‘Shake It Off’. Ook het nummer ‘22’ willen fans graag afstaan in ruil voor een lege blaas.