Pasgetrouwd koppel ontdekt verborgen camera in Airbnb

Een pasgetrouwd koppel uit China heeft tijdens hun huwelijksreis naar Maleisië een verborgen camera gevonden in hun Airbnb. De camera zat verstopt in een stopcontact en was naar het bed gericht. De politie in Maleisië onderzoekt het incident, maar heeft nog geen verdachte kunnen identificeren.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie online
Leestijd 1 min.

Het koppel zou de camera hebben ontdekt toen ze s ’avonds terugkwamen op hun kamer. Ze hebben het apparaat vervolgens met een deken afgedekt en zijn de volgende dag naar een hotel gegaan. Ook hebben ze de politie ingelicht, die verschillende onderwerpen uit de kamer, waaronder de camera, in beslag heeft genomen als onderdeel van het onderzoek.

Zelf een verborgen camera opsporen

In een post ophet Chinese sociale platform Xiaohongshu zegt het stel dat de camera verborgen zat tussen twee USB-poorten in een stopcontact onder het bureau. De vrouw zegt via Airbnb contact te hebben opgenomen met de verhuurder, maar die heeft niet gereageerd. Een woordvoerder van Airbnb laat in een reactie aan Insider weten het account van de verhuurder te hebben verwijderd. «Verborgen camera’s zijn verboden en we zijn teleurgesteld om te horen van dit incident», aldus het bedrijf in een reactie.

Ex-hacker en cyberexpert Marcus Hutchins geeft op TikTok tips hoe je zelf een verborgen camera kan opsporen.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be