Royal Mail gaat door het stof na «misplaatste» aprilmop: «Er zijn er al voor minder ontslagen»

De Britse postdienst Royal Mail verontschuldigt zich voor een «verkeerd ingeschatte» aprilgrap waarbij het personeel een salarisverhoging van 11% werd beloofd.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Op een poster die op 1 april in het bezorgkantoor in Gloucester North was opgehangen stond dat het personeel een loonsverhoging van 11% met terugwerkende kracht tot april 2022 zou krijgen nadat een akkoord was bereikt met de Communication Workers Union (CWU). Op de poster stond ook nog dat Royal Mail 10.000 nieuwe ‘telegramjongens’ in dienst zou nemen en een ‘gloednieuwe vloot dieselbusjes en fietsen ter vervanging van elektrische busjes’ zou introduceren.

De poster werd in het kantoor opgehangen toen de CWU op het punt stond om nieuwe stakingsdata aan te kondigen. De postmedewerkers zijn immers verwikkeld in een geschil over lonen, banen en arbeidsvoorwaarden.

Mea culpa

Een woordvoerder van Royal Mail heeft intussen verklaard dat de poster is verwijderd en dat de grap «verkeerd was ingeschat». «Wij verontschuldigen ons voor het ongemak dat is veroorzaakt door deze misplaatste aprilgrap in een van onze bezorgkantoren», aldus Royal Mail. «De poster is verwijderd en de lokale manager heeft zijn excuses aangeboden.»

De CWU is niet te spreken over de grap: «Honderden CWU-leden zijn ontslagen voor veel minder dan deze ‘grap’. Het lijkt erop dat managers van Royal Mail alles kunnen doen wat ze willen, zolang wat ze doen de werknemers maar schaadt. Het vernietigt het moreel en speelt een rol bij het kapotmaken van het bedrijf.»