Shockerende beelden: bestuurster slaat in paniek en wordt gegrepen door trein in Limburg (video)

Aan een overweg in het Limburgse Schoonbeek is donderdagnamiddag een auto gegrepen door een trein. De bestuurster van de wagen had vreemd genoeg alle tijd om nog van de sporen weg te rijden, zo blijkt uit beelden die druk worden gedeeld op sociale media, maar ze verstijfde en kon een botsing niet vermijden. De totaal in shock verkerende vrouw kwam er gelukkig zonder ernstige verwondingen vanaf.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Een omstaander filmde hoe de wagen donderdagnamiddag aan de overweg in de Molenstraat in het Limburgse Schoonbeek vaststond tussen de gesloten slagbomen. Al filmend loopt de man naar de wagen, waarop hij de bestuurster eerst vooral de les lijkt te spellen dat ze een misdrijf begaat. Maar nadat hij haar heeft duidelijk gemaakt dat haar een zware boete boven het hoofd hangt, probeert hij de vrouw ook uit de hachelijke situatie te redden. Voor de gesloten slagboom staat namelijk een wegversperring, die het de bestuurster moeilijk maakt om tussen de slagbomen te manoeuvreren. De filmende man verplaatst de versperring en maant de vrouw aan om snel van de sporen te rijden, maar vreemd genoeg gebeurt dat niet.

Enkele seconden later komt de trein aangestormd, waarop de onvermijdelijke botsing plaatsvindt. De vrouw zat nog in de wagen op het moment dat de auto gegrepen werd door de trein, maar stond gelukkig enkel met de achterkant van de wagen op de sporen. Het voertuig is desondanks totaal verwoest, maar de bestuurster lijkt als bij wonder niet zwaargewond. Wanneer de filmende man naar het wrak toe loopt en vraagt waarom de vrouw niet van de sporen is gereden, is die totaal in shock. ‘Dat ging niet,’ herhaalt ze meermaals en al huilend.

De hulpdiensten kwamen meteen ter plaatse en brachten de bestuurster over naar het ziekenhuis, waar bleek dat zeslechts lichte verwondingen opliep. Het treinverkeer tussen Hasselt en Tongeren was door de aanrijding donderdag gedurende verschillende uren onderbroken.