Straf: man overleeft aanval van beer in zijn garage (video)

Een man uit de Amerikaanse staat Pennsylvania heeft een paar lelijke bijtwonden overgehouden aan een aanval van een beer in zijn garage. Dat melden lokale media.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

John Swartz liep donderdagavond in de garage van zijn woning in Montour County om een waterslang af te sluiten, toen hij plots tegen de muur viel en pijn voelde aan zijn kruin. Hij was nietsvermoedend over een hongerige beer gestruikeld die door zijn vuilnis aan het rommelen was. Het dier schrok en beet in het hoofd van Swartz, waarna het wegvluchtte.

Swartz rende de woonkamer in naar zijn vrouw, die de hulpdiensten belde en de wonde verzorgde. «Tot we de video zagen, wisten we niet wat er was gebeurd», getuigde Swartz bij lokale media. «Ik realiseerde me niet dat ik over de beer was gevallen en liep naar binnen om een washandje te nemen», zei de man. «We hebben veel geluk dat het niet erger is afgelopen. Hij heeft een paar wonden, maar die genezen wel», aldus zijn vrouw.

Berenval

Swartz werd naar een ziekenhuis gebracht, waar hij werd behandeld voor de bijtwonden op zijn hoofd. Hij kreeg uit voorzorg een tetanusprik om ziektes of aandoeningen die de beer zou kunnen hebben, te voorkomen.

De politie kwam ter plaatse en zette een berenval op, gevuld met donuts en suikersiroop, om de beer in kwestie te vangen. De zoete geur van snoep zou beren lokken. Swartz zei dat hij, ondanks de aanval, niet per se wil dat de beer geëuthanaseerd wordt. «Het is heel begrijpelijk waarom de beerdeed wat hij deed. We waren allebeigeschrokken. Het dier had maar één uitweg, en dat was via mij», besloot hij.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be