Tiener neergeschoten in Missouri nadat hij aan verkeerde huis aanbelt

In Kansas City, in de Amerikaanse staat Missouri, is vorige week donderdag de 16-jarige jongen Ralph Yarl neergeschoten door een huiseigenaar nadat hij aan het verkeerde huis aanbelde. De ouders van de tiener hadden hem gevraagd zijn jongere broers op te halen.

door
Belga, Redactie Online
Leestijd 1 min.

NadatRalph aanbelde bij een verkeerd adres, schoot de huiseigenaar de zwarte jongen neer voor het huis. Ondanks de «ernst van zijn verwondingen» is de toestand van het slachtoffer momenteel «stabiel», aldus de politie.

In Kansas City zijn intussen honderden mensen de straten opgetrokken om te protesteren tegen wapengeweld en racisme, schrijft de Amerikaanse zender CNN. Stacey Graves, hoofd van de politie, sluit een racistische motivering niet uit, maar benadrukt dat het onderzoek nog lopende is.

Verdachte weer vrij

De identiteit van de huiseigenaar is nog niet bekend. De verdachte werd 24 uur in hechtenis genomen maar is intussen terug vrijgelaten omdat de politie verder forensisch bewijsmateriaal en een verklaring van het slachtoffer dient te verzamelen, aldus CNN. Intussen werd een GoFundMe gestart om de medische kosten van de jongen te dekken. Daar werd bijna 690.000 euro verzameld.