Van stenen verkopen tot geiten verhuren: op deze 6 manieren werden mensen ooit steenrijk

Hoewel miljonairs uit nog geen halve procent van de wereldbevolking bestaan, beschikken ze over 38,5% van al het geld in de wereld. Veel van hen investeerden of erfden het geld. Een kleine groep verdiende het bedrag op de meest gekke manieren. Laten we zeggen dat wanneer er geld te verdienen valt, ondernemers hun creativiteit de vrije loop laten.

door
Redactie Online
Leestijd 3 min.

1. Een baseball te verkopen

Op 27 september 1998 sloeg de legendarische St. Louis Cardinals slagman, Mark McGwire, zijn 70e homerun van het seizoen, waarmee hij de toenmalige records verbrijzelde. Philip Ozersky ving de bal toevallig en veilde hem drie maanden later voor 3,5 miljoen dollar. Zoals Ozersky Sports Illustrated vertelde, bellen verslaggevers hem nog steeds elk jaar op de verjaardag van de homerun.

2. ‘Doggles’ uitvinden

We wouden allemaal dat we op het idee gekomen waren, maar Roni Di Lullo was het eerst. Op een zonnige zomerdag gooide ze de frisbee naar haar hond en die slaagde er niet in de frisbee te vangen. Zoiets was nog nooit eerder gebeurd. Di Lullo redeneerde dat de zon in de ogen van haar hond scheen, dus vond ze de hondenbril uit: de Doggles. Al snel begonnen huisdiereigenaars en oogartsen het product aan te raden én te gebruiken. Ze maakte een patent in orde en verkoopt, zoals CNBC het meldt, jaarlijks voor meer dan 3 miljoen dollar (!) aan Doggles.

3. Gamen

Ja, je kunt miljoenen binnenharken door videospelletjes te spelen. Neem het niet van ons aan, maar van Kuro Takhasomi. Hij verdiende op twee jaar tijd 3,5 miljoen dollar door in het internationale DOTA 2-team van Duitsland te spelen. Een DOTA 2 is een online ontwikkelde gevechtsarena voor meerdere personen, dat gespeeld wordt op een computer.

4. Stenen als huisdieren verkopen

Het perfecte huisdier, volgens Gary Dahl, hoeft nooit eten te krijgen of uitgelaten te worden. Het zou nooit een reis naar de dierenarts of trimsalon nodig hebben. En als kers op de taart zou het nooit sterven. Een kat of hond voldoet niet aan die strenge eisen, maar een steen wel! In 1975 maakte Dahl van dit idee werkelijkheid en hij begon stenen te verkopen als huisdier. Hij verkocht elke steen met een winstmarge van een dollar. Binnen een jaar had hij meer dan een miljoen stuks verkocht, waardoor hij een echte miljonair werd.

5. Geiten verhuren

Geiten zijn bekende lekkerbekken en iedereen, van verenigingen van huiseigenaren tot gemeenten, heeft ontdekt dat de onverzadigbare boerderijdieren een economische en milieuvriendelijke oplossing kunnen bieden voor het verwijderen van grote gebieden van ongewenste vegetatie.

Volgens HireGoats.com huren tientallen bedrijven in het hele land geiten voor het uitroeien van invasieve planten tot het aanleggen van brandgangen. Het huren van een geit kost tussen de 400 en 800 dollar per hectare. In 2013 meldde ‘SharkTankBlog’ dat succesvolle geitenondernemers 600.000 dollar per jaar kunnen verdienen.

6. Op brieven antwoorden van de Kerstman

In 2001 bemachtigde Byron Reese een adres in Noordpool, Alaska, en lanceerde SantaMail.org. Als kinderen brieven aan de Kerstman naar zijn adres stuurden, antwoordde hij met gepersonaliseerde retourbrieven van de Kerstman zelf - tegen betaling van hun ouders, natuurlijk. Bryon Reese is een ondernemer en technoloog. Hij bracht twee bedrijven naar de beurs, verkocht drie andere en heeft vier patenten. Geen arme man, dus.