Verkeerdelijk doodverklaarde vrouw in Ecuador nu echt gestorven

Er is dan toch geen hoop meer voor de vrouw uit Ecuador die abusievelijk dood was verklaard en opnieuw tekenen van leven begon te vertonen. Na zeven dagen op intensieve zorg is ze alsnog gestorven, zo heeft het ministerie van Volksgezondheid zondag meegedeeld.

door
belga
Leestijd 1 min.

Volgens de mededeling van het ministerie in Quito heeft de 76-jarige vrouw tijdens haar verblijf in het ziekenhuis uitgebreide medische zorg genoten en hebben gespecialiseerde artsen haar regelmatig onderzocht.

Mevrouw Montoya haalde begin deze week het wereldnieuws toen ze tijdens haar begrafeniswake plots tekenen van leven vertoonde. Ze was op 9 juni opgenomen in het ziekenhuis met een beroerte. Ze reageerde niet bij een poging tot reanimatie en de arts van dienst had haar dood bevestigd. Tijdens haar begrafeniswake begon de vrouw, opgebaard in een open kist, tot ontzetting van aanwezige familieleden echter opnieuw te ademen.

Onderzoek

Het Ecuadoriaanse ministerie van Volksgezondheid gaf meteen een commissie de opdracht om een medische audit uit te voeren die moet bepalen wie verantwoordelijk is voor de foutieve overlijdensakte.

Wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be