Vrouw is geboren met twee vagina’s: «Ik wist dat er iets niet klopte»

Evelyn Miller is een jonge vrouw die geboren is met een bijzondere afwijking, aangezien ze twee vagina's heeft. Hoewel ze al snel besefte dat ze anders was dan anderen, ontdekte ze pas op 20-jarige leeftijd wat er aan de hand was. Dit is haar buitengewone verhaal.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Evelyn Miller heeft een compleet didelphische baarmoeder, wat betekent dat ze twee volledig functionele en volledig onafhankelijke voortplantingssystemen heeft. In de praktijk kan deze Australische vrouw dus seks hebben met beide vagina's en kan ze via beide vagina's zwanger worden.

Voordat ze erachter kwam wat er met haar lichaam aan de hand was, ging de jonge vrouw door een lange periode van twijfels. «Ik wist dat er iets niet klopte toen ik jonger was. Toen ik ongesteld werd, merkte ik dat mijn tampons niet werkten. Later seks heel vreemd aan. Wanneer ik de liefde bedrijf, zijn mijn vagina's anders gericht en voelen ze dus niet dezelfde sensaties», legt ze uit.

Abortus

Hoe kwam de jonge vrouw uiteindelijk aan een medische diagnose van haar aandoening? Toen ze op 20-jarige leeftijd een abortus moest ondergaan: «Ik heb deze abortus ondergaan na lang nadenken en toen ik wakker werd na de operatie, werd mij verteld dat ik nog steeds zwanger was en dat ik opnieuw geopereerd moest worden, omdat ze de verkeerde vagina hadden aangepakt. Het was een traumatische manier om mijn aandoening te ontdekken, maar het was ook een opluchting om eindelijk te weten wat er aan de hand was.»

Voor Evelyn is ongesteld zijn een nachtmerrie. Elke vagina heeft een eigen cyclus, en soms zijn haar regels pijnlijker dan anders. Daarbij moet ze twee keer zoveel tampons gebruiken.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be