Vrouw voert experiment uit met echtgenoot: «Hoe lang duurt het voor hij eten maakt?»

Een Britse vrouw heeft een hilarisch, doch tragisch, experiment uitgevoerd in haar eigen woning. De proefpersoon? Haar echtgenoot.

Video
door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

«Soms, wanneer ik er echt genoeg van heb een vrouw te zijn, vind ik het wel leuk om een sociaal experiment uit te voeren in mijn eigen huis», begint Victoria Emes. «Daarmee wil ik bewijzen dat mannen nooit initiatief tonen en dat vrouwen wel degelijk alles doen in het huishouden.»

Het experiment deze keer? Zal de echtgenoot van Victoria het initiatief nemen en het avondeten voorbereiden? «Ik ga het gewoon niet doen», klinkt het kordaat bij Victoria.

Koelkast

Victoria begeleidt je in een TikTok-filmpje doorheen haar avond. Om 18u30 spreekt ze Rob een eerse keer aan, maar hij heeft niet eens in de gaten dat het etenstijd is. Om 18u50 staat er nog steeds geen eten op tafel, het moment dat het koppel normaal gezien al klaar zou moeten zijn met eten. «Ik geef niet op», zegt Victoria moedig, «ook al heb ik superveel honger.» Rob heeft ondertussen wel al twee keer in de koelkast gekeken of er iets te shnabbelen valt, maar helaas!

Om 19u35 heeft Rob nog steeds geen initiatief genomen. Een hongerige Victoria spreekt zichzelf moed in: «Ik moet dit volhouden voor alle vrouwen ter wereld. Ik moet het bewijs leveren.»

Uiteindelijk, om 20u35 komt er een voorstel van Rob: «Zullen we vissticks en chips eten?» Victoria is niet laaiend enthousiast over dat idee: «Ben ik een kind?!» Maar het lijkt erop dat de honger de bovenhand heeft genomen, want een uur later begint het koppel aanhet avondeten. Victoria’s conclusie? «Ik haat mannen.»

Reacties

De reacties op Victoria’s experiment zijn voor veel vrouwen herkenbaar: «Dit is mijn leven», «Ik heb dit ook al meerdere malen gedaan, en telkens hebben we een gesprek over de taakverdeling in ons huishouden», «Ik heb meer experimenten nodig! Hoe lang duurt het vooraleer hij zijn eigen kleren wast die jij niet van de grond opraapt?» en «Bedankt voor deze opoffering ook al wisten we allemaal al wat de conclusie van het experiment zou zijn maar toch nog bevestiging nodig hadden.»