Vrouw weigert om haar tas van treinzitje te halen, maar krijgt steun voor haar «gepaste» reactie

Meestal bestaat er maar één woord om mensen te beschrijven die hun tas op een zitplek leggen op het openbaar vervoer: onbeleefd. En al zeker als iemand op die plek wil gaan zitten. Maar een vrouw op Reddit werd er net om geprezen.

door
Redactie online
Leestijd 2 min.

Je tas op een stoel leggen en hem niet verplaatsen voor een ander, vinden we doorgaans et toonbeeld van asociaal gedrag. En toch weigerde de Reddit-gebruiker om haar tas te verplaatsen toen een man vroeg om plaats voor hem te maken.

Halflege wagon

Onbeleefd? Niet per se. Op de Reddit-draad 'Am I the Asshole', waarin gebruikers zich afvragen of ze slecht gedrag stelden, beschreef de vrouw het incident. Ze zat alleen in een compartiment met vier plaatsen. Haar rugzak en jas namen de andere plaatsen in beslag. Ze zegt zelf dat ze haar tas zou weggehaald hebben mocht de wagon vol zijn, maar dat was niet het geval. Integendeel, er zat amper volk op de trein.

Op een gegeven moment komt een man naar haar toe die per se naast haar wou zitten. Omdat er nog vele zitjes vrij waren vroeg ze of hij «wel zeker die plek wilde». Hij zei van wel, waarop zij haar spullen pakte en verder weg ging zitten. Opnieuw legde ze haar tas en jas naast zich neer. Enkele tellen laten kwam diezelfde man naar haar toe met de vraag om haar tas te verplaatsen, zodat hij op de vrije plek naast haar kon zitten.

Ergernis

De man meende dat hij zich ergerde «aan mensen die vinden dat hun tas een zitplaats verdient.» Ze weigerde om op nieuw te verplaatsen. «Hij noemde me een klootzaak en ging terug naar zijn plek», schrijft de Reddit-gebruiker. «Daarna belde hij iemand (of deed hij alsof) en klaagde hij luid over 'zelfingenomen trutten'.»

«Ik zie gewoon niet in waarom ik een willekeurige gast zou moeten toelaten in mijn persoonlijke bubbel», besluit de vrouw.

Steun op Reddit

De vrouw kon rekenen op heel wat bijval van andere Reddit-gebruikers. «Als de trein halfleeg was, gaat het hem niet aan wat jij doet», klinkt het. En ook: «Deze man probeerde je alleen maar kwaad te doen omdat je een vrouw bent. Je hebt het juiste gedaan door je niet door hem te laten pakken» of «die man is een creep, goed dat je je niet liet doen.»