Weer een uitzonderlijke voorspelling van The Simpsons die uitkomt: Barbie-mania al jaren geleden aangekondigd

Er valt deze dagen niet aan te ontsnappen, de nieuwe Barbie film is uit, en je zult het geweten hebben. De Barbiegekte was een moeilijk te voorzien fenomeen. En toch voorspelde de geroemde serie The Simpsons de heisa al in 1994.

door
Redactie online
Leestijd 2 min.

De Amerikaanse animatieserie staat erom bekend om schijnbaar door tijdreizigers gechreven te zijn. Zo voorspelde ze het presidentschap van Donald Trump, jaren voor die zich kandidaat stelde.

Nu zijn The Simpsons-kijkers in de archieven van de show gedoken om nog een ander griezelig toeval te onthullen. De Barbie-filmmanie maakt wereldwijd furore en filmliefhebbers staan te trappelen om Margot Robbie en Ryan Gosling in actie te zien als Barbie en Ken.

Feminisme

De film, geregisseerd door Greta Gerwig, is lovend ontvangen door critici en werd in de recensie van Metro.co.uk voorafgaand aan de bioscooprelease beschreven als een 'oogverblindend riskante feministische fantasie'.

Grappig genoeg werd er in 1994 een aflevering van The Simpsons uitgebracht met de titel Lisa vs Malibu Stacy, waarin Lisa de makers van de pop smeekt om speelgoed te maken dat een meer feministische boodschap overbrengt aan jonge meisjes.

Fascinerend nieuws

In de aflevering wordt nieuwslezer Kent Brockman aangespoord door zijn dochter om een nieuwsuitzending te doen over een nieuwe pop genaamd Lisa Lionheart, een nieuwe pop gemaakt door Lisa en Malibu Stacy ontwerpster Stacy Lovell.

Later ziet de familie Simpson hoe Brockman op het nieuws over de pop praat, terwijl hij zegt: «Hoewel het ongebruikelijk was om 28 minuten lang verslag te doen van een pop, vond deze verslaggever het onmogelijk om te stoppen met praten. Het is echt fascinerend nieuws mensen. Goedenavond.»

«They did it again»

Zoals gewoonlijk waren de fans van de tekenfilmsitcom verbijsterd over de parallellen, en één van hen twitterde: «The Simpsons did it again.»

De schrijvers van The Simpsons zouden miljarden kunnen verdienen als ze allemaal samenmediumlezingen zouden doen.

Alles wat je echt wilt weten op Metrotime.be