WOW. Huis vat vuur na blikseminslag: «Onwerkelijk hoe snel het ging» (video)

In Muskogee, in de Amerikaanste staat Oklahoma, heeft een blikseminslag zo’n twee weken geleden brand doen ontstaan in een woning. Het natuurfenomeen werd op beeld vastgelegd door een beveiligingscamera van een buurman.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

«We hoorden plots een zeer luide knal. Alle buren kwamen naar buiten op hun veranda om te kijken wat er was gebeurd», leest de uitleg bij de video. «Toen we allemaal naar elkaars huis stonden te kijken, zagen we een grote rookpluim opstijgen uit het huis van Mike en Amy Miller, een ouder echtpaar. Mijn vrouw en ik haastten ons om te zien of we hulp konden bieden. Samen met twee andere buren bonkten we op hun deur en keken door de ramen naar binnen. Het huis vulde zich snel met rook: het werd te gevaarlijk om naar binnen te gaan. Gelukkig bleken Mike en Amy niet thuis te zijn. Ze arriveerden kort na de komst van de brandweer.»

Bijbels overleefden brand

Het getroffen huis raakte zwaar beschadigd. «Het was gewoon onwerkelijk hoe intens de brand was en hoe snel het ging», zei Michael Miller bij lokale media. De Millers woonden amper 6 maanden in de woonwijk. Na de brand was de woonkamer, eetkamer en keuken bedekt met een laagje verkoolde resten en as. Er lag overal glas van gebroken ramen en gehavende bakstenen toonden de exacte plek op het dak waar de bliksem insloeg.

Daags nadien ging Michael naar binnen om te kijken wat er te redden viel. Hij vond een militaire medaille, een prijs en zelfs een paar bijbels. «De sofa is volledig verbrand, maar de bijbels hebben het overleefd. En ook wij hebben het overleefd», zei Miller. «Dat is de grootste zegen.»