WOW. Reusachtige Amerikaanse stier heeft wereldrecord beet (video)

De stier van een boer uit de Amerikaanse staat Massachusetts heeft een Guinness World Record beet: het reusachtige rund is de grootste levende stier ter wereld, met een hoogte van 1,87 meter.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Tommy, 13 jaar, is eigendom van boer Fred Balawender uit Cheshire en is een raszuivere Brown Swiss-stier, een van de grootste melkveerassen. Naar verluidt zou Tommy al bij de familie verblijven sinds hij 1 dag oud was.

«Hij bleef maar groeien en groeien», vertelt Balawenders dochter Laurie Cuevas aan Guinness World Records. «Hij en mijn vader hadden altijd een speciale band en hij werd meteen een heel groot, geliefd huisdier.»

Genoemd naar Tom Brady

Tommy is het huisdier van Fred en zal zijn hele leven bij het gezin verblijven. Het rund is vernoemd naar Tom Brady, de voormalige legendarische quarterback van het footballteam New England Patriots.

Tommy eet ongeveer 13 kilogram droog graan en meer dan 34 kilogram hooi per dag en drinkt dagelijks 130 tot 150 liter water. Hij heeft al een tijdje pijn aan zijn voet en wandelt niet meer zo ver als vroeger. «Hoefdeskundigen en dierenartsen hebben hem onderzocht, maar het is een lang, langzaam genezingsproces», zegt Laurie op de site van Guinness World Record. «Vooral bij een zwaar dier als Tommy.»

Voorts is Tommy gek op appels. «Mijn vader geeft al zijn geld uit aan appels op de markt», aldus Laurie.

Tommy’s gewicht blijft een raadsel, omdat het dier te groot is om in een trailer te passen voor transport naar een voldoende grote weegschaal.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be