WOW! Zó gaat het nu met Charlie ‘bit my finger’ (video)

Tijd vliegt, want 16 jaar (!) geleden werd de iconische opname van ‘Charlie bit my finger’ op YouTube geplaatst. Het filmpje is zo oud als Charlie zelf. En het beste deel: dankzij de video zwemt zijn familie – en dus ook broer Harry in wiens vinger hij beet – in het geld.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

‘Charlie Bit My Finger’ werd in 2007 online gezet en duurt slechts 56 seconden. Hierin zie je broertjes Charlie (1 jaar) en Harry (3 jaar) uit het Verenigd Koninkrijk. Harry steekt zijn vinger in Charlie's mond en wordt gebeten. «Charlie bit me», klinkt het daarna. Wanneer het opnieuw gebeurt zegt Harry meerdere keren «ouch» en zijn broertje begint te giechelen. Aan het einde wordt de uitspraak herhaald: «Charlie bit me. And that really hurt.»

De onwetende kindjes hadden geen idee van hun toekomstige virale roem. Jarenlang stonden ze bovenaan als de meest bekeken clip op YouTube. In oktober 2022 bereikte de video bijna 900 miljoen views. Wat later werd de originele versie van de website gehaald nadat het voor 761.000 dollar (620.000 euro) aan cryptomunten werd geveild. Alle rechten zijn nu in handen van de anonieme koper ‘3fmusic’. Maar goed nieuws: een stel willekeurige helden plaatste een exacte kopie. Bekijk hem hieronder!

Twee broertjes erbij

Met het geld van de verkoop en clicks verdiende de familie 1,1 miljoen euro. Ze zijn ook twee jongens rijker. Intussen hebben 16-jarige Charlie en 19-jarige Harry nóg twee kleine broertjes. In een recent interview vertelt moeder Shelley dat ze haar jongste zoontje Rupert niet had kunnen krijgen zonder de succesvolle YouTube-video. «De grootste verandering in ons leven is dat we in plaats van twee of drie kinderen nu vier kinderen hebben, en we zagen het geld als een manier om ons dat comfortabel te kunnen veroorloven.»

Door de stabiele stroom van inkomsten werd het mogelijk om de kinderen naar een privéschool te sturen en straks naar de universiteit. Voor de rest zouden ze een «relatief normaal leven» leiden. Het gezin nam deel aan enkele live televisieprogramma's, maar liet ook veel promoties links liggen. Hoewel hun bankrekening rijkelijk gevuld is, blijven ze dus met beide voetjes op de grond staan.