WTF. Grapjas spuit spray met scheetgeur in school: gebouw ontruimd en leerlingen naar ziekenhuis

Een Texaanse scholier heeft vorige week met een spray gespoten in zijn schoolgebouw, waardoor zes medeleerlingen in het ziekenhuis belandden en het gebouw ontruimd moest worden. Dat melden Amerikaanse media. De inhoud van de spuitbus? Een penetrante scheetgeur.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

De grapjas biechtte zijn kattenkwaad op nadat brandweer en rampenbestrijdingsteams drie dagen lang meldingen hadden onderzocht van een ‘gasgeur’ op Caney Creek High School, ten noorden van Houston.

De geur werd woensdag waargenomen, waarna alle studenten in ijltempo werden geëvacueerd. Brandweerlieden onderzochten het gebouw met gasdetectieapparatuur, maar konden geen tekenen van lekkage vinden.

Ondanks de aanhoudende geur, die niet te harden was, gingen de leerlingen ’s anderendaags weer naar de les. Diezelfde dag werden zes leerlingen in het ziekenhuis opgenomen toen ze zware hoofdpijn hadden gekregen van de geur, vertelde brandweercommandant Raymond Flannelly aan KHOU-11. Minstens acht anderen meldden zich ziek. De school zag zich gedwongen om de lessen voor de rest van de week stil te leggen, ondanks het feit dat de brandweer de luchtkwaliteit in het gebouw goed genoeg achtte.

Hensgaukt Fart Spray

De ‘grappenmaker’ bekende vrijdag uiteindelijk met een scheetspray gespoten te hebben in het schoolgebouw. «Een leerling bekende dat hij een zeer geconcentreerde stinkspray, genaamd Hensgaukt Fart Spray, had gebruikt», aldus het Caney Creek Fire & Rescue team.

De tiener handelde waarschijnlijk niet alleen, vermoedt de schooldirectie. De directeur van Caney Creek High School, Jeff Stichler, beloofde de ouders alvast dat het schooldistrict samenwerkt met het Openbaar Ministerie en «dit incident zal aanpakken in het kader van de gedragscode voor leerlingen en de wetten van de staat Texas».