WTF. Jongetje dolt met de langste gifslang ter wereld (video)

Op Twitter circuleert een filmpje van een jongetje dat onbevreesd speelt met een enorme koningscobra, de langste gifslang ter wereld.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

De clip toont hoe een zesjarig kind in India onbevreesd de staart van een koningscobra vasthoudt, een van de giftigste slangen ter wereld.

Het filmpje lokt gemengde reacties uit: sommigen uiten hun bezorgdheid, anderen vinden dat de ouders gearresteerd moeten worden. «Uiterst gevaarlijk... De koningscobra is één van de meest vinnige slangen: de slang had zich in een fractie van een seconde kunnen omdraaien en hem kunnen bijten…», zo schreef een gebruiker. «Die koningscobra is waarschijnlijk 3x zo groot als deze 6-jarige», meldde een andere twitteraar.

«Heel stom»

«Heel stom om te doen», reageerde een derde gebruiker. «Degene die dit heeft toegestaan zou de gevangenis in moeten». «Een soort grap? Wie heeft hem getraind om dit te doen? Is hij volwassen genoeg om hiermee om te gaan?», vroeg een ander zich af.

Een volwassen koningscobra kan tot 5,5 meter lang worden en tot 9 kg wegen. Volgens National Geographic kunnen ze letterlijk ‘rechtop staan’ en een volwassen persoon in de ogen kijken. De hoeveelheid gif in één beet van een koningscobra kan volstaan om twintig mensen te doden.

Alles wat je echt wilt weten op Metrotime.be