WTF. Schaap met helm oploopt rondjes in veld

In Schotland werden voorbijgangers getrakteerd op een komiek zicht toen ze een vreemd schepsel toertjes zagen lopen in een veld.

door
Redactie online
Leestijd 2 min.

Het angstige dier werd gevonden in een veld op het Schotse eiland Tiree. Het «liep rondjes» over het gras met een motorhelm die «perfect op zijn hoofd paste».

Ettie MacDonald stopte zijn auto om te helpen. Hij dacht aanvankelijk dat het een schaap was dat vastzat in een voederbak.

«Kon het niet geloven»

Maar toen de 46-jarige het veld opliep, besefte hij dat het vier weken oude rund in feite een zwarte helm droeg. Eigenaresse Sheila MacKinnon, 54, «kon niet geloven hoe grappig het was» en bedankte Ettie die de helm verwijderde.

«Perfecte maat»

Ze denkt dat het hoofddeksel in het lange gras moet zijn achtergelaten, waardoor het nieuwsgierige lam op onderzoek uitging. Ettie zei: «Het zat perfect op zijn hoofd. Het zat precies goed en het schaap paste erbij. Het was bijna de perfecte maat. Misschien had ik het vizier ervoor moeten openen.»

Ik moest het bewijzen met foto's en een video, want ik denk dat Sheila dacht dat ik een grap maakte. Ik deed hem af nadat ik de video had gemaakt, liet de helm achter bij het veld en ging toen gewoon naar mijn werk.

Goede afloop

Ik ben blij dat ik er was, want hij zou uiteindelijk onder druk komen te staan, maar hij kreeg veel lucht binnen en liep gewoon rondjes. Mensen moeten erom lachen, want het is voor de verandering eens goed afgelopen.