WTF. Sekspoppen vliegen massaal de deur uit in Australië, en wel om DEZE bijzondere reden

Australische pendelaars die haast hebben op de autosnelweg, wenden steeds vaker een slinkse tactiek aan om de verkeersregels te omzeilen. Op de Eastern Freeway in Melbourne zetten chauffeurs sekspoppen op de passagiersstoel om gebruik te kunnen maken van de snellere carpoolstrook.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Op de carpoolstrook mogen enkel auto’s rijden met ten minste één passagier. De laatste maanden duiken almaar meer foto’s op van chauffeurs die die regel omzeilen door sekspoppen op hun passagiersstoel te zetten. Dat levert een merkwaardig schouwspel op voor nietsvermoedende bestuurders die voorbijrijden.

Er blijkt sprake van een ware trend. Automobilisten kopen massaal sekspoppen, die in recordaantallen de deur uitvliegen. Wild Secrets, online retailer van seksspeeltjes, liet aan de krant The Herald Sun weten dat het bedrijf gouden zaken doet als gevolg van de aanhoudende files op de snelwegen in Melbourne.

Carpooloplichters

De marketingmanager van Wild Secrets, Adam Lea, heeft in zijn dertigjarige carrière naar eigen zeggen «nog nooit zo’n enorme vraag naar de pop Donna meegemaakt». Wellicht heeft een promobeeld waarop de siliconenpop – met een prijskaartje van 5.500 dollar – achter het stuur van een auto zit, talloze automobilisten geïnspireerd om het product te kopen als truc om sneller op het werk te geraken.

De truc is echter niet nieuw: The Wall Street Journal bracht in het verleden al soortgelijke praktijken aan het licht. De krant berichtte dat er in de VS politie-eenheden bestaan die zich toeleggen op het betrappen van zulke ‘carpooloplichters’. Overal in het land worden immers neppassagiers ingezet. Eén man zou meer dan 18 maanden lang een etalagepop hebben gebruikt om toegang te krijgen tot de carpoolstrook, voordat hij werd betrapt.

Wat de wet zegt

Volgens de wet is het nochtans verboden om neppassagiers te gebruiken voor toegang tot snellere doorgangsstroken. Die stroken zijn voorbehouden voor voertuigen met een bepaald minimumaantal inzittenden. Dat moeten echte mensen zijn, en geen huisdieren of etalagepoppen. Op inbreuken staat een boete van 184 dollar. De maximale gerechtelijke boete is 554 dollar.