WTF. Twee minderjarigen rijden met wagen in kanaal in Willebroek

In Willebroek heeft een wagen met twee minderjarige inzittenden in de nacht van dinsdag op woensdag een politiecontrole ontvlucht. De twee reden tijdens de daaropvolgende achtervolging het Zeekanaal Brussel-Schelde in ter hoogte van de Boomsesteenweg. Ze konden zichzelf in veiligheid brengen en werden opgepakt voor verhoor.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

De politie merkte tijdens een nachtelijke controleactie een wagen met een «sportieve rijstijl» op en wilde die tot staan brengen. De bestuurder besloot echter aan hoge snelheid weg te rijden.

Meegenomen voor verhoor

«Aan de Boomsesteenweg reed de wagen tussen twee betonblokken door het kanaal in», zegt Kato Belmans van het Antwerpse parket. «De twee inzittenden, een vijftienjarige en een zestienjarige, zijn op eigen houtje uit het voertuig geraakt en naar de kant gezwommen. Daar zijn ze na een medische check-up meegenomen voor verhoor.»

De wagen zelf werd vanochtend uit het water gehaald voor onderzoek. Voorlopig lijkt er geen specifieke aanleiding voor het ontvluchten van de controle, behalve het feit dat er een minderjarige achter het stuur zat. Het parket heeft de twee jongeren na het verhoor door de politie ter beschikking gesteld van de jeugdrechter.