WTF. Tweejarige peuter vuurt per ongeluk pistool af in Walmart, moeder aangehouden

Een moeder wordt beschuldigd van verwaarlozing nadat haar 2-jarige peuter vorige week in een Walmart-winkel in de Amerikaanse staat Ohio een pistool in haar tas vond en het per ongeluk afvuuurde.

door
Redactie online, AP
Leestijd 1 min.

Volgens het Waverly Police Deparment vertelde de vrouw dat haar 2-jarige peuter het pistool, een Taurus 9mm, vond in haar handtas. Hij haalde het uit, waardoor het per ongeluk afging. De politie zei dat de kogel het plafond van de winkel raakte en dat het kind een lichte verwonding aan zijn voorhoofd opliep «door contact met het magazijn».

Moeder aangehouden

De vrouw, wiens naam niet bekend is, is in hechtenis genomen en is aangeklaagd voor in het in gevaar brengen van kinderen. De jongen werd naar het ziekenhuis overgebracht, en komt daarna terecht bij een voogd.

Volgens het Waverly Police Department bewijzen zulke incidenten «het belang van extra bewustzijn rond de problematiek en de nood aan meer veiligheidsmaatregelen.» Verder roepen de autoriteiten op om verantwoordelijk met wapens om te gaan, zeker als je kinderen hebt.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be