WTF. Vaticaan stuurt «boodschap van hoop» de ruimte in

Het Vaticaan zal een toespraak van paus Franciscus de ruimte insturen. Dat werd bekendgemaakt tijdens een persconferentie. Het gaat om een boodschap van hoop waarmee de paus bij het begin van de coronapandemie gelovigen een hart onder de riem stak.

door
Belga
Leestijd 1 min.

Een chip van nauwelijks twee millimeter groot draagt een speech met zich mee die paus Fransiscus op 27 maart 2020 heeft gehouden voor een leeg Sint-Pietersplein. Op 10 juni zal het «nano-boek» met een Falcon 9-raket van het bedrijf SpaceX de ruimte in worden gestuurd vanop de luchtmachtbasis Vandenberg in Californië.

Satelliet van de hoop

De chip zal worden gemonteerd op een rechthoekige satelliet van zo’n dertig centimeter groot, een ‘CubeSat’, die werd ontworpen door studenten van een Turijnse school. Het project werd ’Spei Satelles’ gedoopt, of ‘satelliet van de hoop’.

Op deze manier wil de voorzitter van het Italiaanse Ruimteagentschap, Giorgio Saccoccia, de toespraak «over de grenzen van de aarde sturen om vanuit de ruimte zo veel mogelijk vrouwen en mannen op onze onrustige planeet te bereiken».