WTF. Verkoolde resten van vermiste vrouwen aangetroffen in Mexico

In Mexico hebben de autoriteiten de verkoolde resten van vijf vrouwen kunnen identificeren. Ze raakten vorige week samen met nog een zesde vrouw vermist. De speurders zeggen er niet aan te twijfelen dat ook zij werd vermoord.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

De zes vrouwen, tussen de 19 en 48 jaar oud, werden op 7 maart voor het laatst gezien in de stad Celaya, in het midden van Mexico. De stoffelijke resten werden uiteindelijk zowat 30 kilometer verder in de gemeente Juventino Rosas gevonden, zo maakte de procureur-generaal van de deelstaat Guanajuato vrijdag bekend. Deskundigen zijn bezig om ook nog bijkomende botfragmenten te identificeren.

Criminele bende?

De politie heeft zes verdachten gearresteerd, bij wie wapens en drugs werden gevonden. Het motief en de precieze omstandigheden van de moorden zijn nog niet bekend. In de regio zijn criminele bendes actief.

Mexico wordt al jarenlang geteisterd door geweld van talrijke drugskartels en andere criminele organisaties. Vorig jaar werden net geen 32.000 moorden geregistreerd in het Noord-Amerikaanse land met zowat 126 miljoen inwoners.