WTF. Vliegtuig maakt noodlanding in Havana door vogels

In Havana heeft een vliegtuig zondag een noodlanding moeten maken nadat het toestel in botsing was gekomen met vogels en er rook werd waargenomen in de cabine. De passagiers werden via noodglijbanen geëvacueerd. Dat hebben de Cubaanse autoriteiten en de luchtvaartmaatschappij laten weten.

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het incident deed zich voor om 12.05 uur plaatselijke tijd (18.05 uur Belgische tijd) kort na het opstijgen van de Boeing 737 van de Amerikaanse maatschappij Southwest Airlines. Het toestel was vertrokken richting Fort Lauderdale, in de Amerikaanse staat Florida.

Rook in cabine

«Volgens de gebruikelijke procedure kreeg (het vliegtuig) toestemming om te landen op de luchthaven van Havana. De passagiers weren geëvacueerd en stellen het goed», klinkt het. Er is een onderzoek geopend naar het incident.

Volgens Southwest Airlines kwamen vogels in aanraking met een van de motoren en met de neus van het vliegtuig, dat 147 passagiers en zes bemanningsleden aan boord had. «De piloten keerden veilig terug naar Havana, waar de passagiers het vliegtuig via de glijbanen verlieten vanwege de rook in de cabine», aldus de maatschappij.

De passagiers zijn met een ander toestel alsnog naar Fort Lauderdale gevlogen.