WTF. Vrouw hield 20 jaar alligator als huisdier nadat ze eitje stal uit een zoo

Een alligator uit Texas is na twintig jaar weer thuisgekomen in zijn zoo. Een vrouw had hem als eitje gestolen toen ze als vrijwilliger aan de slag was bij die dierentuin in het zuiden van de Verenigde Staten. Daarna hield ze het reptiel van 2,5 meter als gezelschapsdier in haar tuin.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Waarom een schattige poes nemen als huisdier als je ook een angstaanjagende reptiel met gigantische tanden kunt hebben? Dat moet een niet nader genoemde vrouw uit Austin (Texas) gedacht hebben toen ze twintig jaar geleden een alligatoreitje uit de dierentuin smokkelde.

Na al die jaren moeten ze nu alsnog afscheid nemen van haar geliefde partner in crime ‘Tewa’. Een medewerker van het Texaanse wildbeheer stootte op het dier tijdens een ongerelateerd onderzoek in de buurt. Toen bleek dat ze geen vergunning had om het dier te houden, liep ze tegen de lamp. Ze gaf toe dat ze een ei stal uit de Animal World & Snake Farm Zoo. Zij wordt nu vervolgd voor het illegaal bezit van een ei en het illegaal bezit van een alligator zonder vergunning, meldt de lokale zender KXAN.

Home sweet home

«We werden gebeld door de Texas Parks & Wildlife Department over een alligator van ons die iemand blijkbaar al meer dan twintig jaar in hun bezit had», zegt een medewerker van de zoo in een video op Facebook. «Het interessante aan dit verhaal is dat die persoon blijkbaar vrijwilliger was hier, heel lang geleden. En blijkbaar stal ze die alligator, nog als een eitje, plaatste ze het in haar broekzak en ging ze ervan door.»

Intussen brachten medewerkers van de zoo de alligator terug thuis. «Ze blijft hier nu voor de rest van haar leven.»