WTF. Vrouw hield 20 jaar alligator als huisdier nadat ze eitje stal uit een zoo

Een alligator uit Texas is na twintig jaar weer thuisgekomen in zijn zoo. Een vrouw had hem als eitje gestolen toen ze als vrijwilliger aan de slag was bij die dierentuin in het zuiden van de Verenigde Staten. Daarna hield ze het reptiel van 2,5 meter als gezelschapsdier in haar tuin.

Facebook / Animal World & Snake Farm Zoo
door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Waarom een schattige poes nemen als huisdier als je ook een angstaanjagende reptiel met gigantische tanden kunt hebben? Dat moet een niet nader genoemde vrouw uit Austin (Texas) gedacht hebben toen ze twintig jaar geleden een alligatoreitje uit de dierentuin smokkelde.

Na al die jaren moeten ze nu alsnog afscheid nemen van haar geliefde partner in crime ‘Tewa’. Een medewerker van het Texaanse wildbeheer stootte op het dier tijdens een ongerelateerd onderzoek in de buurt. Toen bleek dat ze geen vergunning had om het dier te houden, liep ze tegen de lamp. Ze gaf toe dat ze een ei stal uit de Animal World & Snake Farm Zoo. Zij wordt nu vervolgd voor het illegaal bezit van een ei en het illegaal bezit van een alligator zonder vergunning, meldt de lokale zender KXAN.

Home sweet home

«We werden gebeld door de Texas Parks & Wildlife Department over een alligator van ons die iemand blijkbaar al meer dan twintig jaar in hun bezit had», zegt een medewerker van de zoo in een video op Facebook. «Het interessante aan dit verhaal is dat die persoon blijkbaar vrijwilliger was hier, heel lang geleden. En blijkbaar stal ze die alligator, nog als een eitje, plaatste ze het in haar broekzak en ging ze ervan door.»

Intussen brachten medewerkers van de zoo de alligator terug thuis. «Ze blijft hier nu voor de rest van haar leven.»

WTF

meer WTF

Spotlight

Zeven op de tien Vlamingen vinden het moeilijk motorrijders tijdig op te merken

Zeven op de tien Vlaamse autobestuurders vinden het moeilijk om motorrijders op de weg tijdig op te merken. Omdat het voorjaar voor veel motorrijders het moment is om zich weer op de baan te begeven, roepen de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) en Vlaams minister voor Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) automobilisten in een nieuwe campagne op om te «kijken kijken» en zo elke motorrijder te zien.

meer Spotlight