WTF. Vrouw kan na jaar ontsnappen uit klauwen van kidnapper: «Dit is een verontrustende zaak» (video)

In New Jersey is een vrouw na een jaar uit de klauwen van haar ontvoerder ontsnapt. De vrouw vluchtte naar een tankstation en riep er om hulp. Haar ontvoerder zat haar op dat moment op de hielen.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

«De vrouw rende op haar blote voeten de winkel binnen en riep: ‘Hij heeft me ontvoerd», vertelt de uitbater van het tankstation, Jamie Garthaus, aan NBC News. «Daarop deden we heel snel de deur op slot.»

De vrouw en haar ontvoerder, de 57-jarie James Parrillo Jr., leerden elkaar vorig jaar in februari kennen en vormden in eerste instantie een koppel, maar een maand later randde Parrillo haar aan en verbrak hij alle contact met haar familie. Ook pakte hij al haar bankkaarten af. De vrouw kon geen kant meer op. Tijdens een eerder bezoek aan het tankstation had het slachtoffer het stevige slot op de deur gezien, waarop ze bedacht dat dit haar redding kon zijn.

«Dit is een zeer verontrustende zaak», zegt procureur-generaal Matthew Platkin: «Deze vrouw werd een jaar lang tegen haar wil vastgehouden, terwijl ze door het land reisden. In New Jersy kon ze gelukkig ontsnappen.» Parrillo werd ondertussen onder andere aangeklaagd voor ontvoering, wurging, en zware mishandeling.