WTF. Waaghals klimt op Eiffeltoren en springt met parachute

In Parijs is donderdag een ‘doorwinterde klimmer’ van de Eiffeltoren gesprongen met een parachute. Dat bevestigen politiebronnen en de exploitatiemaatschappij van de toeristische trekpleister.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

De man ging donderdagochtend om 5u09 het terrein op en beklom de oostelijke pilaar van de toren met een rugzak. Veiligheidsdiensten merkten meteen zijn aanwezigheid op, maar konden hem in het 330 meter hoge bouwwerk niet onderscheppen. De klimmer wist uiteindelijk een basejump te maken, een vorm van parachutespringen waarbij niet uit een vliegtuig wordt gesprongen, maar wel vanaf bijvoorbeeld een gebouw.

«Onverantwoorde actie»

De man landde vlak bij het wereldberoemde monument, aan het Emile Anthoine stadion, en werd gearresteerd en meegenomen naar het politiebureau. Hij wordt ervan verdacht het leven van mensen in gevaar te hebben gebracht, aldus de politie.

De exploitatiemaatschappij van de Eiffeltoren (Sete) betreurt «dit soort onverantwoorde acties, die mensen die op of onder het bouwwerk werken in gevaar brengen». Door het euvel opende het monument donderdagochtend wat later de deuren voor bezoekers.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be