WTF. Waaghals valt van wolkenkrabber 220 meter naar beneden: «Hij bonkte nog op het raam om gered te worden»

Een 30-jarige influencer is om het leven gekomen nadat hij van de top van een wolkenkrabber viel. Het ongeval gebeurde in Hong Kong.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Remi Lucidi had al een stevig palmares opgebouwd voor hij aan zijn laatste stunt begon: de waaghals beklom over de jaren heen namelijk verschillende gebouwen, kranen, bruggen en zendmasten. Ondanks de grote risico’s droeg hij geen beveiliging. Om zijn hobby uit te oefenen, reisde Lucidi de wereld rond, enop zijn Instagram ‘Remi Enigma’ deelde hij vervolgens beelden van zijn avonturen.

(Lees hieronder verder.)

Maar zijn laatste klim liep fataal af. Lucidi stapte het hotel binnen en vertelde aan de beveiliging dat hij een vriend kwam bezoeken die op de 40ste verdieping woonde. Na het incident ontkende die persoon stellig dat hij Lucidi kende. De waaghals zou zijn naam gebruikt hebben om voorbij de beveiliging te komen.

Camerabeelden

En de camerabeelden bevestigen dat verhaal, want Lucidi stapte helemaal niet uit op de 40ste verdieping, maar wel op de 49ste. Vervolgens nam hij de trappen naar de allerhoogste verdieping. De deur naar het dak bleek op slot te zitten, maar Lucidi wist het slot te forceren. Hij moest en zou een foto nemen van zichzelf op het dak. De autoriteiten vermoeden dat de influencer daarbij vast kwam te zitten en uiteindelijk naar beneden viel.

Lucidi werd nog opgemerkt door een dienstmeisje door op de ramen van het penthouse te bonken. De autoriteiten denken dat dit nog een laatste noodsignaal was van de waaghals. Alle hulp kwam te laat.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be