WTF. Zinloos geweld: man stapt uit auto om sneeuwman van meisje te vernielen (video)

Een vandaal heeft in de West Midlands, een regio in het centrum van Engeland, de sneeuwpop van een jong meisje in elkaar geschopt. De deurbelcamera van het geschokte gezin heeft het zinloos geweld op beeld vastgelegd.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Op de beelden is te zien hoe een auto halt houdt aan de overkant van de straat en een jongeman in een blauw trainingspak uitstapt. Hij begeeft zich rustig naar de voortuin van het gezin, waar een sneeuwpop in een groen gazon de dooi heeft overleefd. De stille restant van de winterprik wordt genadeloos in elkaar geschopt, waarna de dader weer instapt in de wagen, die wegrijdt.

«Gemeen en afschuwelijk»

De familie Dudley dacht aanvankelijk dat de sneeuwpop uit zichzelf was omgevallen, maar uit de beelden blijkt dat het om een geval van zinloos geweld gaat. De kinderen van het gezin zijn er kapot van. «We konden het niet geloven», aldus de vader des huizes. «Het is raar dat de man zich zo stoorde aan de sneeuwpop dat hij speciaal halt hield om het te vernielen. Ik weet dat het ‘maar’ een sneeuwpop is, maar om daarvoor iemands tuin te betreden: dat kan niet.»

De moeder noemt de bizarre actie «gemeen en afschuwelijk» en wil de dader achterhalen.