Zakenman moet ex-vrouw ruim 200.000 euro betalen voor jarenlang onbetaald huishoudelijk werk

Een Spaanse rechtbank heeft een zakenman veroordeeld tot de betaling van 204.000 euro aan zijn ex-vrouw als compensatie voor 25 jaar van onbetaald huishoudelijk werk, zo heeft de Britse krant i gemeld.

door
Belga
Leestijd 1 min.

Rechter Laura Ruiz Alaminos van een rechtbank in Velez-Malaga, in het zuiden van Spanje, berekende het bedrag op basis van het minimumloon en de kwarteeuw dat het echtpaar getrouwd was, berichtte de krant online.

Met lege handen achterblijven

Volgens het vonnis over de regeling van de scheiding, dat dinsdag bekendgemaakt werd, moet de echtgenoot ook een maandelijkse alimentatie van 500 euro betalen aan Ivana Moral, en een uitkering aan zijn dochters, die vandaag 20 en 14 jaar oud zijn.

«Mijn dochters en ik werden met lege handen achtergelaten nadat ik al die jaren mijn tijd, energie en liefde in het gezin had gestoken», zo wordt de ex-vrouw op de website inews geciteerd. Het paar trouwde in 1995 en Moral vroeg in 2020 de scheiding aan.

«Gaat over alle vrouwen»

Marta Fuentes, de advocate van Moral, zei: «Dit vonnis geeft de arbeid weer die alle vrouwen in de schaduw verrichten en die zonder twijfel gedurende jaren en jaren een fundamentele steun vormt (...) zodat de ex-man carrière kon maken en zijn rijkdom kon vergroten, die hij bij de scheiding niet wou delen». Tijdens het huwelijk bouwde de man een succesvolle gym uit, waardoor hij een Porsche Cayenne, een Range Rover 4x4, BMW-motorfietsen en een olijfolieboerderij van 70 hectare kon kopen.