Zeventig krokodillen in China ontsnappen na overstromingen (video)

Meer dan zeventig krokodillen zijn dinsdag uit een opvang in het zuiden van China ontsnapt tijdens hevige overstromingen. De regio rond de stad Maoming wordt al enkele dagen geconfronteerd met hevige regenval en overstromingen, waar de dieren handig gebruik van maakten om weg te geraken, zo berichten lokale media.

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het meer in de buurt stroomde over en daardoor konden de dieren uit hun opvangplaats wegzwemmen. Minstens 69 volwassen dieren en zes jongen waren in het opvangcentrum gehuisvest.

«Blijf binnen»

Volgens de krant Beijing News werden hulpdiensten naar de regio gestuurd om met behulp van sonarapparaten de dieren te trachten traceren. Door de overstroming, die een groot deel van het landschap onder water heeft gezet, is de zoektocht een zeer moeilijke klus. Inwoners van de regio worden gevraagd binnen te blijven voor hun eigen veiligheid.

Op videobeelden die circuleren op Chinese sociale media zijn enkele krokodillen al zwemmend te zien. Verschillende bootjes met mensen gekleed in beschermingshelmen en -vesten zoeken de dieren. Op andere beelden zijn al enkele dieren te zien die konden worden gevangen, met hun bek en ledematen vastgeplakt ter bescherming van de omstaanders.