Deze Brusselse gemeente laat enkele koppels gratis huwen op Valentijnsdag

Enkele gelukkige koppels krijgen in Schaarbeek de kans om op Valentijnsdag te huwen. De gemeente stelt haar trouwzaal uitzonderlijk open op dinsdag 14 februari en biedt vijf toekomstige bruidsparen een unieke trouwdag aan.

door
Belga
Leestijd 1 min.

De trouwzaal van het gemeentehuis van Schaarbeek gaat normaal gezien enkel open op woensdag, vrijdag en zaterdag voor ceremonies. Ter gelegenheid van Valentijn maakt het college van burgemeester en schepenen een uitzondering. De eerste vijf koppels die zich inschrijven via de dienst burgerlijke stand of het e-mailadres burgerlijkestand@1030.be mogen op de dag van de liefde gratis trouwen. Bevoegd schepen Quentin Van Hove zorgt voor een passende huwelijksplechtigheid voor de tortelduifjes.

Enkele voorwaarden

De actie geldt natuurlijk enkel voor koppels die in Schaarbeek wonen. Zoals bij alle huwelijken in de gemeente moet het koppel tenminste 15 dagen vóór de ceremonie een huwelijksaangifte indienen bij de dienst burgerlijke stand. Als een van de trouwende personen niet in België is ingeschreven, moet de huwelijksaangifte minstens 30 dagen op voorhand ingediend worden.