Politieagent overleden na mesaanval in Schaarbeek

Thomas M. (29), één van de agenten die gisterenavond werd neergestoken in de Aarschotstraat in Schaarbeek, is aan zijn verwondingen overleden. Zijn collega Jason P. (23) raakte gewond maar zou intussen buiten levensgevaar zijn. Verdachte Yassine M. (32) stond op de lijst van OCAD, het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse. Dat bevestigt het federaal parket. Volgens Jason P. zou de verdachte «Allahu Akbar» geroepen hebben.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Gisterenavond werden twee politieagenten aangevallen met een mes in de Aarschotstraat in Schaarbeek, waarbij agent Thomas M. in de hals werd geraakt en om het leven kwam. De verdachte, Yassine M., die geboren werd in 1990 in Brussel, heeft de Belgische nationaliteit en was gedomicilieerd in Evere. Hij stond bekend bij justitie voor enkele misdrijven waarvoor hij van 2013 tot 2019 in de cel zat. Het ging daarbij niet om terroristische feiten. Wel bevond hij zich dus op de lijst van OCAD. Volgens politieagent Jason P. die gewond raakte bij de feiten riep de man ‘Allah Ouakhbar’ bij de mesaanval. Er is een onderzoek geopend naar de verdachte voor moord en poging tot moord in een terroristische context, klinkt het.

De feiten deden zich omstreeks 19.15 uur voor in de Aarschotstraat in Schaarbeek. Volgens de lokale politie Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node) werd daar een patrouille aangevallen door een man die gewapend was met een mes. «Die man stak de twee agenten neer, maar die konden nog versterking oproepen. Een inspecteur van een patrouille die in versterking was gekomen, maakte vervolgens gebruik van zijn vuurwapen om de aanvaller te neutraliseren. Zowel de twee gewonde inspecteurs als de aanvaller werden overgebracht naar het ziekenhuis.»