Twee doden en twee gewonden bij verschillende steekpartijen in Brussel

Bij drie steekpartijen in de Brusselse gemeenten Sint-Jans-Molenbeek en Sint-Gillis zijn maandagavond twee doden en twee gewonden gevallen. Dat bevestigen de lokale politiezones Brussel West (Jette/Ganshoren/Koekelberg/Sint-Jans-Molenbeek/Sint-Agatha-Berchem) en Brussel Zuid (Sint-Gillis/Anderlecht/Vorst), en het Brusselse parket.

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het eerste incident vond omstreeks 18.00 uur plaats op de Veeweydekaai in Anderlecht. Daar viel een man om een nog onduidelijke reden enkele voorbijgangers aan. Twee personen raakten daarbij gewond, en één van hen was er ernstig aan toe. Beide slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

De juiste omstandigheden van de steekpartij zijn nog onduidelijk, en de politie Brussel Zuid is nog op zoek naar de dader van die feiten. Daarbij is onder meer de campus van de nabijgelegen CERIA-school ontruimd en doorzocht.

Tweede steekpartij

Iets minder dan een half uur later, omstreeks 18.20 uur vond dan een tweede steekpartij plaats, op het Betlehemplein in Sint-Gillis. Die kostte het leven aan één van de betrokkenen, maar ook over de juiste toedracht van deze feiten bestaat nog geen duidelijkheid.

«Het parket stapt vanavond nog ter plaatse af, met het gerechtelijk labo en een wetsgeneesheer», zegt parketwoordvoerster Willemien Baert. «Voor deze feiten is nog geen verdachte opgepakt.»

Volgens het parket zijn er voorlopig geen aanwijzingen dat er een verband zou zijn tussen de steekpartijen in Anderlecht en Sint-Gillis. Ook de derde steekpartij, in Sint-Jans-Molenbeek, staat volledig los van die feiten.

Derde steekpartij

Die derde steekpartij vond omstreeks 18.30 uur plaats in de De Coninckstraat, volgens de eerste berichten in een opvangcentrum voor vluchtelingen of daklozen. Twee mannen kregen het daar aan de stok en in de vechtpartij die daarop volgde, haalde één van hen uit met een mes. Het slachtoffer overleed aan zijn verwondingen, maar de dader kon ingerekend worden.

«Ook in Sint-Jans-Molenbeek zal het parket vanavond nog ter plaatse gaan, met het gerechtelijk labo en een wetsarts», aldus nog het parket.

Meer duidelijkheid over de verschillende incidenten wordt pas in de loop van de dag verwacht.