Deze vorm van beweging is goedkoop, makkelijk én houdt je in vorm

Er zijn zo van die mensen die met plezier meerdere keren per week richting de fitness trekken om een uur of langer te sporten, maar eerlijk? Daar behoren wij niet toe. Als intensief sporten ook niet helemaal je ding is, bestaat er gelukkig een erg toegankelijke manier om ervoor te zorgen dat je alsnog voldoende lichaamsbeweging krijgt: wandelen.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Natuurlijk wandelen we allemaal op dagelijkse basis. Van ons bed naar de badkamer, van de eettafel naar de bushalte en van de bushalte naar ons bureau. Al bij al goed voor enkele duizenden stappen wellicht, maar als je wil dat je gewandel een positieve impact heeft op je gezondheid, moet je toch wat beter je best doen.

Makkelijk doenbaar

Volgens het WHO zouden we als volwassenen ongeveer 30 à 40 minuten medium-intensief moeten wandelen per dag om er de vruchten van te plukken. Wat die voordelen precies zijn? Minder risico op hart- en vaatziekten, minder risico op hoge bloeddruk, een betere spijsvertering, minder stress... Eerlijk, het hele lijstje is te lang om op te noemen, maar de boodschap is duidelijk: elke dag wandelen doet je lichamelijk en mentaal deugd. En dat is helemaal niet zo moeilijk als je misschien zou denken, want je hoeft niet 40 minuten aan één stuk door te wandelen. Vier keer 10 minuten de hond uitlaten en samen gezellig wandelen (en eventueel wat lopen tijdens het spelen) volstaat dus al in principe.