Acteur Sam Louwyck heeft 25 jaar jongere vriendin: «Mensen denken vaak dat ik met mijn dochter op stap ben»

Sam Louwyck praat in een interview openhartig over zijn grote liefde Jana. Het feit dat ze 25 jaar jonger is, zorgde in het begin wel voor twijfels. «Ik vond haar eerst te jong om een relatie mee te beginnen», klinkt het.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 3 min.

Momenteel is Sam Louwyck te zien in de dramareeks ‘Onder Vuur’, waarin hij de rol van Patrick vertolkt, een rustige, onwrikbaar ogende brandweercommandant. Voordien speelde Louwyck onder meer in ‘Beau Séjour’, ‘De Zonen van Van As’ en ‘Eigen Kweek’.

Langste relatie ooit

De 55-jarige Bruggeling is intussen zeven jaar samen met zijn vriendin Jana (30), maar pas nu stelt hij haar echt voor. «Jana staat niet graag in the picture als mijn lief, maar voor één keertje kan het wel. Met haar heb ik mijn langste relatie ooit. Ja kijk, ik woonde vroeger in New York en Portugal en ik reisde heel veel als danser en acteur, wat een vaste relatie zo goed als onmogelijk maakte. Nu werk ik toch al iets minder vaak in het buitenland. Jana heeft nog in de film- en tv-wereld gewerkt, ze kent dus het klappen van de zweep. En ze begrijpt dat ik voor mijn job soms moet kussen of intiem zijn met andere vrouwen», vertelt hij in Dag Allemaal.

Vooroordelen

Hun leeftijdsverschil vormt geen probleem voor hun relatie, maar toen ze elkaar leerden kennen, speelde dat wél een rol. «Ze is een pak jonger dan ik, ja. Daarom heb ik een tijdje de boot afgehouden, ik vond haar te jong om een relatie mee te beginnen. Ik had het vooroordeel dat ik met haar maar moeilijk serieuze gesprekken zou kunnen voeren. Jana drukte mij op het hart dat ze heel goed wist wat ze wilde en met veel maturiteit in het leven stond. Zij zag geen graten in het leeftijdsverschil, haar vader is ook een pak ouder dan haar mama. Na drie keer te hebben afgesproken voelden we allebei dat er een oprechte, diepgaande klik was en zijn we ervoor gegaan», legt hij uit.

Gezonde relatie

Voor de buitenwereld komt het echter af en toe wél vreemd over. «Mensen denken vaak dat ik met mijn dochter op stap ben. Dan grap ik dat Jana mijn kleindochter is. Nu, mijn vrienden moesten er ook aan wennen, hoor. Maar intussen weet iedereen dat wij een gezonde en solide relatie hebben. Tussen ons is het pure liefde, het heeft niets te maken met een ouwe zak die een jong poppetje wil. Wij genieten sámen van het geluk dat in onze schoot is geworpen. Ik besef nu dat op liefde geen leeftijd te plakken valt», luidt het.

Geen kinderwens

Louwyck is bewust kinderloos en gelukkig vormt dat voor Jana geen probleem. «We hebben daarover gepraat en zij verlangt niet naar een kind. Het is voor mij ook al wat laat om er nog aan te beginnen, hé», besluit hij.

‘Onder Vuur’ is elke zondag om 20.50u te bekijken op Eén.