Alec Baldwin filmt verder ondanks aanklacht van doodslag

De in opspraak geraakte westernfilm Rust gaat verder met Alec Baldwin als hoofdrolspeler, zelfs nu hij wordt aangeklaagd wegens onvrijwillige doodslag voor het doodschieten van cinematograaf Halyna Hutchins.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Advocaat Melina Spadone van de Rust-productie vertelde CNN op vrijdag dat «de veiligheidstoezichthouders op de set en de vakbondsleden elk gebruik van wapens of munitie zullen verbieden.»

18 maanden gevangenis

De advocaat bevestigde ook dat Baldwin, die tot 18 maanden gevangenisstraf kan krijgen als hij wordt veroordeeld voor onvrijwillige doodslag, de hoofdrol in de film zal blijven spelen.

Drie aangeklaagden

Hannah Gutierrez Reed, voormalig wapenhandelaar van de western, werd ook beschuldigd van onvrijwillige doodslag, terwijl eerste assistent-directeur David Halls er al mee instemde schuldig te pleiten aan nalatig gebruik van een dodelijk wapen. De heer Halls krijgt een voorwaardelijke straf en proeftijd.

«Gerechtelijke dwaling»

In een verklaring aan The Independent veroordeelde de advocaat van Baldwin, Luke Nikas, de aanklachten en noemde hij de zaak van de aanklager «een verschrikkelijke gerechtelijke dwaling.»