Amazon verhuist productie van Lord of the Rings naar het Verenigd Koninkrijk

Amazon gaat de opnames van de tv-serie van Lord of the Rings verhuizen van Nieuw-Zeeland naar het Verenigd Koninkrijk. Dat berichten Britse media. De opnames voor het tweede seizoen zullen er starten in juni volgend jaar.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Lord of the Rings was tot nog toe onlosmakelijk verbonden met de spectaculaire landschappen van Nieuw-Zeeland, maar daar komt nu dus een einde aan. Nochtans kreeg het bedrijf miljoenen toegestopt van de lokale overheid om toch daar te blijven draaien. De tv-reeks van Lord of the Rings is een dure productie: het eerste seizoen kost zo’n 465 miljoen dollar (400 miljoen euro). Er werken bijna 2.000 mensen mee aan de productie.

De opnames van het eerste seizoen gaan voorlopig door in Nieuw-Zeeland. De lancering is voorzien voor 2 september 2022. In totaal zijn er vijf seizoenen gepland.

Coronamaatregelen

Het Verenigd Koninkrijk biedt eveneens aantrekkelijke incentives voor de filmindustrie. Bovendien zijn de Amazon Studios er al actief met de series ‘Good Omens’ en ‘Sex Education’. Zowat de helft van de cast van de Lord of the Rings is bovendien Brits. Ook de erg strikte coronamaatregelen in Nieuw-Zeeland zouden volgens kenners mee aan de basis liggen van de beslissing. De grenzen van Nieuw-Zeeland gaan ten vroegste volgend jaar weer open, zo raakte donderdag bekend, en dat strenge grensbeleid bemoeilijkt de opnames.